De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Oostenrijk, Rätikon, Wandelreis

Klassieke meerdaagse wandelreis van hut naar hut waarbij we zowel in Oostenrijk, Zwitserland en in Liechtenstein wandelen.
De reis duurt 7 dagen, van zaterdag 15 september 2018 t/m vrijdag 21 september 2018.

Oostenrijk, Rätikon, Wandelreis

Rätikon

  • De reis begint op zaterdag 15 september 2018 en eindigt op vrijdag 21 september 2018
  • Conditie van 6 wandeluren met rugzak is voldoende
  • Oostenrijk, Rätikon
  • € 875,00 p.p.
  • 7 van de 8 plaatsen beschikbaar
  • Onder begeleiding van een international mountain leader Roy van Langen
  • Aanmelden voor zondag 26 augustus 2018 door een mail te sturen naar info@royvanlangen.nl

Wil je deze reis boeken of meer informatie over deze reis stuur een mail naar info@royvanlangen.nl

Algemeen:

Roy reizen neemt jullie deze reis mee op een prachtige meerdaagse wandelreis van berghut naar berghut door het Rätikon gebergte in de centraal oostelijke Alpen. De tocht loopt zowel door Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. De tocht is een klassieke huttentocht. Dit betekent met je eigen rugzak van berghut naar berghut gaan. Heerlijk om elke dag een nieuw stuk te ontdekken met andere vergezichten. ’s Avonds voldaan genieten van de sfeer in de verschillende berghutten.

Reisinformatie:

Deze reis bestaat uit een meerdaagse wandelreis van berghut naar berghut. Totaal 6 wandeldagen. We slapen 1 nacht in een hotel en 5 nachten in een berghut. De hotel overnachting zal voor de meerdaagse huttentocht zijn.

Programma:

Dag 1, zaterdag 15 september:
We reizen vanuit Nederland op eigen gelegenheid naar het hotel in Bludenz. Hier zullen we rond 17.00 uur verzamelen en als iedereen is gearriveerd zullen we genieten van een  typisch Oostenrijks avondmaal.

Dag 2, zondag 16 september:
Na het ontbijt verdelen we de groepsuitrusting en pakken we de rugzakken. Met de auto’s zullen we naar het startpunt van de huttentocht rijden. Vanaf het startpunt wandelen we vrij gemakkelijk weg, ideaal terrein om de spieren warm te lopen. We laten de bebouwing van het dorp achter ons en de paden worden steeds smaller door de prachtige loofbossen. We wandelen gestaag omhoog en laten de rust op ons inwerken. Na mate we boven de boomgrens komen krijgt het terrein ook steeds meer een alpien karakter, het uitzicht wordt steeds weidser. In de verte kunnen we al de Tilisunahütte zien liggen.
Geschatte duur wandeling: 6 uur
HM: 900
DM: 0
Overnachten: Tilisunahütte. De hut ligt op 2208 meter hoog

Dag 3, maandag 17 september:
Na een heerlijk ontbijt in de hut pakken we onze laatste spullen in de rugzak en gaan we verder. Vandaag wordt het terrein nog iets grilliger dan gisteren. We maken vandaag de oversteek naar Zwitserland. We zullen dit via de Gruobenpass doen. Het pad vanaf de Tilisunahütte naar de Gruobenpass loopt mooi gestaag omhoog, de Gruobenpass ligt op een hoogt van 2229 meter. We stijgen het eerste deel van de route niet heel veel. Op de Gruobenpass hebben we een mooi uitzicht over de kom waarin we gaan afdalen richting de Carschinahütte. Misschien kunnen we in de verte de Carschinahütte ook al wel zien liggen. De route van de Gruobenpass naar de Carschinahütte is niet alleen maar afdalen, er zullen ook stukken in zitten waarbij we moeten stijgen.
Geschatte duur wandeling: 6 uur
HM: 300
DM: 250
Overnachten: Carschinahütte. De hut ligt op 2229 meter hoog

Dag 4, 18 september:
Vandaag ruilen we Zwitserland voor Oostenrijk. We wandelen vandaag nog wel de hele dag in Zwitserland. De grens ligt de hele dag aan onze rechterkant, we wandelen vandaag bijna letterlijk op de grens. De route zal vandaag een beetje klimmen en dalen zijn. We komen vandaag langs drie pasovergangen waarvan de laatste pasovergang de oversteek naar Oostenrijk is. Vanaf de Cavelljoch, de tweede pas die we gaan tegenkomen, hebben we een prachtig uitzicht op de Lünersee. De oversteek naar Oostenrijk zullen we via de Gamsluggen maken. Vanaf de Gamsluggen is het nog maar een klein stukje tot de Totalphütte.
Geschatte duur wandeling: 6 uur
HM:650
DM: 350
Overnachten: Totalphütte. De hut ligt op 2381 meter hoog

Dag 5, woensdag 19 september:
Vandaag doen we het andersom, we ruilen vandaag Oostenrijk in voor Zwitserland. De route loopt vandaag via het hoogste punt van de huttentocht, de Schesaplana 2965 meter. De route naar de top van de Schesaplana kunnen we vanuit de hut al zien. Nadat iedereen de rugzakken weer op de rug heeft gaan we vanaf de hut in een gestaag tempo naar de top van de Schesaplana, we moeten 584 meter omhoog wandelen tot op de top van de Schesaplana. Vanaf de top hebben we een weids uitzicht. Vanaf de Schesaplana gaat de route alleen nog maar naar beneden. We komen nog wel wat lastige passages tegen. Reken je niet rijk.
Geschatte duur wandeling: 8 uur a 9 uur
HM: 600
DM: 1056
Overnachten: Schesaplanahutte. De hut ligt op 1909 meter hoog

Dag 6, donderdag 20 september:
Rugzakken gepakt, voldaan gegeten. Tijd om te vertrekken naar de laatste overnachtingshut in Liechtenstein. Vandaag wandelen we zowel in Zwitserland, Oostenrijk en Liechtenstein. Om de grens met Oostenrijk te passeren hebben we vandaag de keuze uit twee pasovergangen, de Furgga Hochjoch en de Barthümeljoch. De keuze voor welke pasovergang zullen we de avond er voor maken. Vandaag hebben we ook de keuze om de Naafkopf te beklimmen (wandelen). De Naafkopf is de 3e na hoogste berg van Liechtenstein. De top ligt ook nog eens op het 3 landenpunt Liechtenstein, Zwitserland en Oostenrijk. Een fantastisch uitzicht vanaf de top. Na de geweldige topervaring nog een laatste stukje naar de hut.
Geschatte duur wandeling: 5 uur zonder top 7 uur met top.
HM: 460
DM: 300
Overnachten: Pfälzerhutte De hut ligt op 2575 meter hoog

Dag 7, 21 september:
Vandaag al weer de laatste wandeldag. Na een lekker ontbijt en de rugzakken voor de laatste keer te hebben ingepakt wandelen we vandaag naar Nenzinger Himmel, een prachtig Alpenkolonie aan het einde van het dal “Camperdonatal”. Het Camperdonatal is in duizenden jaren uitgesleten door de rivier de Meng. Nenzinger Himmel is ons eindpunt van de tocht. Vanaf hier zullen we een taxi terug nemen naar het beginpunt waar onze auto’s staan. De route van vandaag belooft ook weer fantastische mooi te zijn.
Geschatte duur wandeling: 4 uur
HM: 0
DM: 550

Ergens in Bludenz sluiten we de reis gezamenlijk onder een genot van een drankje af.

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en terreingesteldheid kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Verzorging:

Inclusief:
Roy reizen verzorgt deze reis met 6 overnachtingen op basis van halfpension.

De tocht zal begeleid worden door een International Mountain leader Roy van Langen

Exclusief:
Heen en terugreis naar het hotel in Bludenz, Lunch, tochtensnacks, vervoer ter plaatse, eventueel lift kosten en persoonlijke uitgaven.

Wil je deze reis boeken of meer informatie over deze reis stuur een mail naar info@royvanlangen.nl

Oostenrijk Rätikon

Oostenrijk Rätikon

Oostenrijk Rätikon

Oostenrijk Rätikon

Oostenrijk Rätikon