De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Italie, Valpelline, Onbemande huttentocht, Wandelreis

Mooie wandelreis van onbemande hut naar onbemande hut door het ongerepte dal van Valpelline. Uitzicht op de Mont Blanc, Gran Paradiso en de Matterhorn
De reis duurt 7 dagen, van zaterdag 22 juni 2019 t/m vrijdag 28 juni 2019.

Italie, Valpelline, Onbemande huttentocht, Wandelreis

Valpelline

  • De reis begint op zaterdag 22 juni 2019 en eindigt op vrijdag 28 juni 2019
  • Conditie van 6 wandeluren met rugzak is voldoende
  • Italië, Valpelline
  • € 830,00 p.p.
  • 8 van de 8 plaatsen beschikbaar
  • Onder begeleiding van International Mountain Leader Roy van Langen.
  • Aanmelden voor zondag 21 mei 2019 door een mail te sturen naar info@royvanlangen.nl

Wil je deze reis boeken of meer informatie over deze reis stuur een mail naar info@royvanlangen.nl

Algemeen:

Roy reizen neemt jullie deze zomer mee op een prachtige meerdaagse wandelreis door het dal van Valpelline. Het is een langgerekte dal met steile wanden. Het vangt in de zomermaanden veel zon omdat het dal een oost-westligging heeft.
Het dal ligt ten noorden van de provinciehoofdstad Aosta in Italië. Het Valpelline dal is uitgesleten door de rivier de Buthier die Valpelline die ontspringt uit de gletsjer van de Dent d’Hérens.

Reisinformatie:

Deze reis bestaat uit één inloopdag vanuit een hotel en uit de meerdaagse huttentochten. Totaal 6 wandeldagen. We slapen 2 nachten in een hotel en 4 nachten in een bivak. De 2 nachten in het hotel zal voor de meerdaagse bivak huttentocht zijn.

De bivakken zijn uitgerust met matrassen, dekens, 2 pits kooktoestel, bankjes en tafels. Waar we zelf voor moeten zorgen is het eten, een lakenzak en eventueel een kussensloop.

Programma:

Dag 1, zaterdag 22 juni:
De reis start om 17.00 uur in het hotel.

Dag 2, zondag 23 juni:
Vandaag starten we vanuit het hotel met een rustige inloopdag in de omgeving van het hotel. Bij terugkomst en in de avond is er tijd om de rugzak voor de meerdaagse bivak huttentocht te pakken.

Dag 3, maandag 24 juni:
Wandelen naar bivak Penne Nere. Blavy is het startpunt van onze meerdaagse bivak huttentocht. Deze dag wordt een lekkere rustige dag. Het eerste stuk van de wandeling lopen we door het bos omhoog. Als we uit het bos komen kunnen we de col de Vion (2696 meter) zien liggen. We hoeven nu alleen nog maar een lange steile helling naar de col te lopen. Op de col kunnen we bivak Penne Nere zien. Het is nu nog maar een klein stukje naar het bivak.
Onderweg moeten we nog wel even onze flessen optoppen met water, er is in de bivak geen stromend water.

Net voor de zonsondergang lopen we  in 20 min vanaf het bivak naar de top van de Becca di Viou (2859 meter). Vanaf hier kun je de zonsondergang heel mooi zien.
Geschatte duur wandeling: 7 uur (dit is tot aan het bivak)
HM: 1263
Overnachten: Bivaco Penne Nere. De bivak ligt op 2730 meter hoog

Dag 4, dinsdag 25 juni:
We wandelen naar bivak La Liee. Vanaf het bivak Penne Nere dalen we het eerste stuk van de route naar 2100 meter. Vanaf hier gaan we stijgen naar Col de Fouillou 2432 meter. Vanaf de col dalen we weer naar 2100 meter. Vanaf hier stijgen we weer naar het bivak tot 2432 meter. Het uitzicht wat we gaan krijgen vanaf de col is zeer imposant.
Ook het uitzicht wat we hebben vanaf de bivak op de Mont Blanc is schitterend. Dit is een van de mooiste bivak in zijn soort.
Geschatte duur wandeling: 8 uur
HM: 700
DM: 960
Overnachten: Bivacco La Liee. De bivak ligt op 2423 meter hoog

Dag 5, woensdag 26 juni:
We wandelen via Mont Farmona naar bivak Clermon. Deze dag is een uitdagende dag, pittig en mooi. Sommige delen van het wandelpad worden vandaag iets technischer dan de eerste twee dagen. Vandaag kunnen we ook naar de top van de Mont Farmona (als het weer het toe laat). Dit is een 3070 meter hoge top. Er loopt een wandelpad naar de top. Sommige stukken zullen we wel moeten klauteren. Op de top hebben we bij mooi weer een prachtig uitzicht over het gebied.
Geschatte duur wandeling: 8 uur a 9 uur
HM: 1200
DM: 930
Overnachten: Bivacco Clermon. De bivak ligt op 2692 meter hoog

Dag 6, donderdag 27 juni:
We wandelen naar bivak luca Reboulaz. Dit wordt vergeleken met de dag van gisteren een makkelijke dag. Ook vandaag gaan we weer twee mooie collen over. Col de Chaleby en Col de Terray Terra.
Geschatte duur wandeling: 8 uur
HM: 400
DM: 500
Overnachten: Bivacco luca Reboulaz. De bivak ligt op 2575 meter hoog

Dag 7, vrijdag 28 juni:
We wandelen naar het stuwmeer, Lac de Places Moulin. Vandaag gaan we meer dalen dan stijgen. Het eerst deel van de route zullen we vooral de meeste hoogtemeters maken naar col de Livournea. Vanaf de Col is het een mooie afdaling naar het stuwmeer, lac de Places Moulin, onderweg naar het stuwmeer nog af en toe een stukje stijgen. Bij het stuwmeer aangekomen pakken we de auto’s terug naar het hotel waar de andere auto’s geparkeerd staan.
Geschatte duur wandeling: 8 uur
HM: 350
DM: 600

Ergens in het dal van valpelline sluiten we de reis gezamenlijk onder een genot van een drankje af.

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden en terreingesteldheid kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Verzorging:

Inclusief:
Roy reizen verzorgt deze reis met 6 overnachtingen op basis van halfpension, waarvan 2 in een hotel en 4 overnachting in 4 verschillende hutten.

De tocht zal begeleid worden door International Mountain leader Roy van Langen.

Exclusief:
Heen en terugreis naar het dal van Valpelline, Lunch, tochtensnacks, vervoer ter plaatse, eventueel lift kosten en persoonlijke uitgaven.

Wil je deze reis boeken of meer informatie over deze reis stuur een mail naar info@royvanlangen.nl

Bekijk hier de foto’s van het gebied

wandelreis Valpelline Italie

Route naar Col de Vion

Bivak Penne Nere Valpelline Italië

Hemelheraut Valpelline Italië wandelreis

Bivak Clermon Valpelline Italië Wandlreis

Bivak Laliee Valpelline Italië Wandelreis

Sneeuw onderweg Valpelline Italië Wandelreis